Jump to content

Randevú a jövővel

2012-01-10 09:39:00

Rendez-Vous

Rendez-VousAz Electrolux a GfK Roper Consulting piackutató céggel közösen feltérképezte azokat a trendeket, amelyek hatással lesznek a fogyasztók lakberendezési és életviteli szokásaira az elkövetkezendő években. A felmérés szerint a konyha már nem csak a főzés és étkezés, hanem a társasági élet, és szórakozás helyszíne is. A főzés a baráti összejövetelek szerves része, ezért a fogyasztók elvárásai is a minőségi, gyors és könnyű megoldások irányába változnak. A jövőben előtérbe kerülnek majd a professzionális, komplex és egyénre szabott megoldások, a funkcionalitás mellett azonban a design szerepe továbbra is kiemelkedő marad.

A kutatás eredményeire reagálva az Electrolux design csapata megtervezte a Rendez-vous (randevú) névre keresztelt koncepcióterméket. A Rendez-vous asztal tervezésekor a cél az volt, hogy a munkapultnál alkotó házigazda, a vacsora elkészítése közben is részt vehessen a társasági életben.

Interaktív energiaasztal

Rendez-Vous részletRendez-Vous edényA csapatépítő fantáziatermék egy interaktív energiaközpont is egyben, mely vezeték nélkül működteti a hozzá csatlakoztatott készülékeket. Sík felülete alkalmas fõzésre, illetve telefon töltésére is. Az asztal alsó részében moduláris fiókok találhatók, melyek helyettesíthetők hűtőszekrénnyel, vagy bármilyen szükséges háztartási készülékkel. A Randez-vous egyben egy virtuális séf szerepét is betölti, ami a szakácsot instrukciókkal látja el fõzés közben. Miután az étel elkészült, a vendégek elfogyaszthatják vacsorájukat a készülék kerámia felületén, ami az indukciós technológiának köszönhetően nem melegszik fel főzés közben.

Azzal, hogy az összes konyhai funkció egy helyen összpontosul, nagyon sok helyet lehet megtakarítani.

Jóllehet, a Rendez-Vous ma még csupán koncepció, a megvalósításához szükséges technológia azonban már ma is valóság. És minél nagyobb lesz az igény a többfunkciós lakóterületek iránt, annál hamarabb terjednek el a Renez-Vous-hoz hasonló multifunkciós megoldások.

Terék Bútorszalon és Konyhastúdió  -   2760 Nagykáta, Ady E. út 4/a.   -   Tel:+36 29 440 253,  +36 29 444 640 -   E-mail:    -   Mobil: +36 70 333 4781   -   Fax: +36 29 440 253

TH DESIGN Lakberendezési Stúdió  -  MaxCity fsz. 28-as üzlet   -   2045 Törökbálint, Tó-park u. 1/a (M1 törökbálinti lehajtónál)   -  Tel: +36 23 500 773   -   E-mail: