Jump to content

Futurisztikus design koncepció: multifunkciós mini konyha

2012-01-31 10:23:00

volare konyhaMűvészeti alkotásnak tetsző mini konyhával válaszol az Electrolux a fogyasztói trendek változására. Az Electrolux design csapata megtervezte a jövő háztartásának ultramodern készülékeit.

Az Electrolux a GfK Roper Consulting piackutató céggel közösen feltérképezte azokat a trendeket, amelyek hatással lesznek a fogyasztók lakberendezési és életviteli szokásaira az elkövetkezendő években. A kutatás szerint, az emberek nem kedvelik, ha szokásaiknak, napi rutinjuknak a tér és idő határt szab, ezért kap a következő időszakban a multifunkcionalitás kulcsfontosságú szerepet.

Alig 40 év múlva, 2050-ben, várhatóan a világ lakosságának 74 százaléka él majd városokban. Az urbanizáció ilyen nagy mértékű terjedése, az élettér csökkenésével jár majd együtt. Csökken a lakások átlagos nagysága is, a különböző helyiségek többféle szerepet töltenek majd be. Ehhez a megváltozott helyzethez kell igazodniuk a háztartási gépeknek is.

Erre a kihívásra jelent választ az Electrolux egyik futurisztikus design koncepciója, a Volare.

Műalkotás néhány négyzetméteren

A Volare a szó minden értelmében konyhaművészet. Moduláris rendszerében minden elem megtalálható, amire csak szükség lehet a konyhában az alkotáshoz. Ha pedig eltekintünk attól, hogy mennyire funkcionális, és csak önmagában, mint design tárgyat szemléljük, akkor egy valódi műalkotást látunk.

volare konyhavolare konyha logikaA dizájnerek, a kisebb otthonok szűkös konyháira gondoltak, amikor megtervezték a Volare (szárnyalás) elnevezésű modellt. A falra rögzíthető koncepciótermék egy mini konyha funkcióját látja el, hiszen egyszerre alkalmas főzésre, sütésre, poharak tárolására, az élelmiszerek frissen tartására, kávéfőzésre, de akár jégkocka vagy forró italok készítésére.
A készülék érintőgombos vezérlőpanelről irányítható, a beépített indukciós főzőlap pedig le vagy felhajtható annak függvényében, hogy éppen akarnak-e rajta főzni.

A melegítéstől a hűtésig minden jól szervezett, átlátható, és a többi Electrolux készülékhez hasonlóan intuitív módon kezelhető.  

Terék Bútorszalon és Konyhastúdió  -   2760 Nagykáta, Ady E. út 4/a.   -   Tel:+36 29 440 253,  +36 29 444 640 -   E-mail:    -   Mobil: +36 70 333 4781   -   Fax: +36 29 440 253

TH DESIGN Lakberendezési Stúdió  -  MaxCity fsz. 28-as üzlet   -   2045 Törökbálint, Tó-park u. 1/a (M1 törökbálinti lehajtónál)   -  Tel: +36 23 500 773   -   E-mail: